Thursday, April 26, 2007

Λιμοντσέλο: βραβεία “διαβάζω”

Απονομή των βραβείων “διαβάζω”

Τα βραβεία του περιοδικού “διαβάζω” είναι ίσως και λόγω παράδοσης και λόγω των μελών της κριτικής επιτροπής τα πλέον αναγνωρισμένα. Φέτος μάλιστα που έπεσε πολύ χρήση χάρη σε χορηγούς η όλη παρουσίαση με έγχρωμα τευχίδια και φωτογραφίες των υποψηφίων αλλά και η εκδήλωση απονομής ήταν καλύτερη από ποτέ. Συνοπτικά τα βραβεία είναι:

1. Βραβείο γενικότερης προσφοράς στον χώρο του βιβλίου: Γ. Σπανός, εκδότης του περιοδικού «Βιβλιοφιλία».
2. Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα: Λένα Κιτσοπούλου, “Νυχτερίδες” (συλλογή διηγημάτων), εκδόσεις Κέδρος.
3. Δοκιμίου: Τζίνα Πολίτη, “Περί αμαρτίας, πάθους, βλέμματος και άλλων τινών”, εκδόσεις Άγρα.
4. Εικονογραφημένου βιβλίου: Χρήστος Μπουλώτης – εικον. Φωτεινή Στεφανίδη, “Η κυρία Μίνα και η άνοιξη”, εκδόσεις Λιβάνη.
5. Βιβλίου για μεγάλα παιδιά: Μαρία Παπαγιάννη, “Ως διά μαγείας”, εκδόσεις Πατάκης.

6. Ποίησης: Θεώνη Κοτίνη, “Ανίδεοι πάλι”, εκδόσεις Πλανόδιον.
7. Διηγήματος: Μένης Κουμανταρέας, “Η γυναίκα που πετάει”, εκδόσεις Κέδρος & Αργύρης Χιόνης, “Όντα και μη όντα”, εκδόσεις Γαβριηλίδης.
8. Μυθιστορήματος: Αντώνης Σουρούνης, “Το μονοπάτι στη θάλασσα”, εκδόσεις Καστανιώτης.

Πατριάρχης Φώτιος
25.4.2007

1 comment:

industrialdaisies said...

Χίλια συγγνώμη για την είσοδο, η οποία συνοδεύεται από παράκληση, αλλά πραγματικά τις τελευταίες τρεις ημέρες βρίσκομαι σε αναβρασμό και πανικό. Στα πλαίσια μιας εργασίας για το μεταπτυχιακό καλούμαι, προς το παρόν, απλά να κάνω μία επισκόπηση της σχέσης "λογοτεχνίας και Τύπου". Τεράστιο θέμα, οι βιβλιοθήκες πολλές φορές μη λειτουργικές και μη συνεργάσιμες, όμως τώρα βρίσκομαι στην κατάσταση που λέει πως αυριο παραδίδω και ψάχνω να βρω, για τα νεώτερα χρόνια, πληροφορίες σχετικά με το περιοδικό "διαβάζω". Στο net το site δεν λειτουργεί και οι ίδιοι δεν απαντούν στα τηλεφωνα που έχω. Μήπως θα ήταν εύκολο να μου δώσετε κάποιες γενικές πληροφορίες, όπως είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας, εκδότες και ό,τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί βασικό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και καλώς σας βρήκα!

Υ.Γ. Αν δεν θέλετε να απαντήσετε στο blog και θελήσετε να σβήσετε το comment θα το καταλάβω. Το email μου είναι industrialdaisies@gmail.com